Mariehällsskolan – nu sätter vi spaden i marken!

Skolan blir nummer 182 i SISAB:s fastighetsbestånd och ska stå färdig till höstterminen 2014. Den kommer då att rymma 720 elever i årskurserna F-6. Huvudsakligen kommer skolan ta emot elever från det nya Annedalsområdet, men även andra delar av Mariehäll.

Klicka för högupplöst bild.Skolborgarrådet Lotta Edholm (FP) var på plats idag på förmiddagen, liksom SISAB:s vd Åsa Öttenius och byggbolaget MVB:s vd Per Ununger. Efter några inledande ord tog de tre parterna ett gemensamt första spadtag i en symbolisk jordhög.

Elever från den befintliga Mariehällskolan som håller till i gamla lokaler i närheten gjorde ett bejublat cirkusnummer med sång, dans och rockringar och efteråt bjöds alla små och stora deltagare på varmkorv. Flera barn passade också på att prova den treskaftade spaden!

Närmare beskrivning av skolan

Skolans placering nedanför den bevarade ekbacken blir en sammanhållande famn mot parken, som är stadsdelens hjärta. Skolgården ligger i direkt anslutning till parken som en fortsättning på denna. Fasadmaterialet är klassiskt rött tegel, uppbrutet av glaspartier med delvis färgade inslag.

Stor vikt har lagts vid sunda och hållbara material både invändigt och utvändigt. Den ska certifieras enligt systemet Miljöbyggnad.

Mariehällsskolan med en yta på ca 6 500 kvm blir en resurs för hela stadsdelen. Idrottssal med omklädningsrum samt slöjd-, bild- och textilsalar placeras vid en egen entré för att kunna nyttjas även av andra än skolans elever.