Blomsterkungen blommar

Tredje och största syskonet i konceptfamiljen Framtidens förskola är invigd. Förskolan Blomsterkungen i Hässelby firades med blommor, snittar och bandklippning.

– Nu har SISAB lekt färdigt med att bygga huset. Nu är det er tur att ta över och leka i er fina förskola, sade Carl Bodsten, tf  vd för SISAB, till barnen i publiken.

På plats för att inviga förskolan var också Ulla Thorslund, stadsdelsdirektör och Kadir Kasirga (S), ordförande för stadsdelsnämnden. Tillsammans med personal, barn och föräldrar firade förskolan med snittar till de vuxna och påsar med lite gott och nyttigt till barnen.

Blomsterkungen är anpassad för att kunna ta emot upp till 160 barn, och det är den största varianten av konceptet Framtidens förskola. Smarta lokallösningar gör att det är enkelt att dela in sig i olika hemvister och sedan också samarbete när det önskas och behövs i till exempel det stora samlingsrummet, mitt i förskolan.

Stockholm konst invigde också konstverket av konstnärerna Hanna Nilsson och Sofia Østerhus. Ett väldigt uppskattat verk av både barn och pedagoger. Enkelt beskrivet är det en vägg med stenblock där alfabetet varvas med hieroglyfer, kilskrift, runskrift och andra tecken. Läs mer här om konstverket och dess skapare.

Stort tack till alla inblandade som bidragit till denna fina förskola.