Pigg hundraåring har fått färgglad lillasyster

Örbyskolan firade dubbelt den 10 september. En ny byggnad med matsal, kök och klassrum invigdes av skolborgarrådet Olle Burell. Samtidigt firades den pampiga huvudbyggnadens hundraårsjubileum.

Skolans personal bjöd eleverna på upplevelsen att ”gå i skolan som den var för hundra år sedan”, berättade rektor Lennart Östlund vid invigningen. Det var största möjliga tystnad och ordning som gällde i klassrummen och skolsyster letade efter löss på barnen. Personalen hade också ordnat fram tidstypiska kläder. Ett uppskattat inslag, enligt eleverna.

Olle Burell klippte bandet till den nya byggnaden och kopplade ihop det med firandet av hundraåringen intill och påminde om att när den byggnaden stod klar så rasade första världskriget inte långt från Sveriges gränser. Men ändå valde de att bygga skolan eftersom det fanns tro och hopp om en bättre värld. Och att detta är något värt att hålla fast vid idag.

Skolbarnen släppte ballonger när Burell klippte bandet och Örbyskolans senaste tillskott var invigt!

SISAB:s tf VD Carl Bodsten lämnade över en tavla i invigningspresent och en fantastiskt fin byggnad till barn och personal.

Vi på SISAB vill tacka alla inblandade som bidragit till byggnaden och Stockholm konst som hjälpt till med utsmyckningen.

Se fler bilder från invigningen, bland annat hur fina rektorn och övrig personal var i sina tidstypiska kläder, på SISAB:s Facebooksida.