Grönmossen - en Framtidens förskola mitt i byn

Grönmossens förskola i Bagarmossen är SISAB:s tolfte färdigställda förskola under år 2016. Den är också den sjätte förskolan som är byggd enligt SISAB:s koncept ”Framtidens förskola”.

Förskolan Grönmossen är helt nybyggd och har sex avdelningar med plats för 120 barn.  En av avdelningarna är en specialavdelning för barn med speciella behov.

Invigning med barnen i fokus

Invigningen startade med att förskolans barn högtidligt gick nedför den pampiga trappan. De hade gröna kransar dekorerade med ”mossa” på huvudena. Barnen sjöng sedan en egenkomponerad sång som de döpt till ”Nya Emågatan” (förskolan Grönmossen ligger på Emågatan.) Därefter framförde de sången ”Vi är, vi är – Grönmossen”.

Grönmossen – vad kommer namnet ifrån?

Förskolechefen för Västra Bagarmossens förskolor, Taina Karlsson berättade att namnet Grönmossen kommer sig av att förskolan är grön till färgen och att den ligger i BagarMOSSEN.

Det är extra roligt att förskolan också ligger mitt i byn. Det visar att man tycker att barn är viktiga och få ta plats i samhället, säger Taina Karlsson.

Det är barnens dag

SISAB:s VD Claes Magnusson vände sig direkt till barnen när han invigningstalade. Han undrade om de visste vad som var roligast med hans arbete? Många förslag men inte det rätta.

Det roligaste med mitt jobb är att jag får åka ut och vara med på när sådana här fina förskolor invigs, berättade Claes Magnusson. Att få se hur fint ni fått det, att få känna er glädje och entusiasm, det är en sådan här dag. Ja, det är en riktigt bra dag på jobbet!

Förskolans utsmyckning blir en del av verksamheten

Hanna Hedman står för förskolans utsmyckning, ett staket. Hon har varit på förskolan och berättat för barnen om staketet. Barnen har fått göra egna alster utifrån staketet som på så sätt blir en del av den pedagogiska verksamheten.

Världens bästa dagis

Cornelia Ahlgren, 3 år, berättar att hon stormtrivs på Grönmossen där hon går på avdelningen Baggsötan.

Det är hela tiden en massa kompisar jag kan leka med. Och så tycker jag att fröknarna är jättesnälla, berättar Cornelia.

 

 

Nedan ett collage med foton från invigningen och exteriörbilder tagna i augusti.

Övre raden: smyckekonstnären Hanna Hedman tillsammans med förskolebarnen; Cornelia Ahlgren tycker att hon går på världens bästa förskola

Nedre raden: lekställning; Hanna Hedman har utformat ett långt, svängt grönt staket som omsluter förskolan; SISAB:s VD Claes Magnusson lämnar över presenten, en tavla, "Kontrollanter i trixigt följe", av konstnär Anna Cronheden till förskolechefen för Västra Bagarmossens förskolor Taina Karlsson och Carina Lönn, pedagogisk ledare på Grönmossen.

För större bild, klicka här.

Bildtext till collaget. För att se större bild, klicka här.