Sisab och systerbolagen tar krafttag för schyssta villkor

Den 26 juni tecknades en gemensam avsiktsförklaring mellan de kommunala bolagen Sisab, Stockholmshem, Svenska Bostäder och Familjebostäder för att ta ytterligare steg för sund konkurrens och schyssta arbetsvillkor på våra arbetsplatser.

2017 tog Stockholmshem initiativet för att på ett strukturerat sätt motverka ekonomisk brottslighet, svartarbete och oegentligheter på byggarbetsplatser. Modellen som utvecklats för arbetet heter Rättvist byggande. Nu väljer alltså de stora fastighetsbolagen inom Stockholms stad att anamma samma framgångsrika modell.

– Sisabs projektportfölj är enorm. Vi ska investera 25 miljarder i skolor och förskolor inom de närmaste åren och då är det viktigt att det är ordning och reda på våra byggen. Det ska inte löna sig att fuska när man jobbar med oss, säger Magnus Colling, upphandlingschef Sisab.

Rättvist byggande omfattar allt ifrån kontraktsskrivning till annonserade kontroller på byggarbetsplatser och att följa upp hela kedjan av underentreprenörer. I det arbetet spelar säkerhetsföretaget Scandinavian Risk Solution (SRS) en nyckelroll. De har upphandlats för att utföra kontrollerna på byggarbetsplatserna för alla fyra bolag, i enlighet med
avsiktsförklaringen.

Publicerad: 26 juni 2019
Loading...