Knutbyskolans nya skolgård

Knutbyskolan har fått en ny, fin skolgård för skolans 350 elever. Eleverna själva har under projektets gång fått möjlighet att lämna synpunkter och önskemål om den nya skolgården som nu rustats med bland annat en fotbollsplan, klättervägg och rutschkana.

På onsdagseftermiddagen invigdes den nya skolgården på Knutbyskolan i stadsdelen Rinkeby, nordvästra Stockholm. Skolborgarrådet Olle Burell och SISAB var på plats för att delta vid invigningen av skolgården.

Den här skolgården skapar verkligen glädje bland eleverna och de som jobbar på skolan. Att röra sig och leka är både roligt och något som främjar inlärningen, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för SISAB.

En elevgrupp från Knutbyskolan har varit involverad i projektet och fått möjlighet att lämna synpunkter och önskemål på den nya skolgården, vilket gör invigningen extra rolig. Som invigningspresent till skolans rektor lämnade SISAB:s chef för VD-staben Per Thunman och Frida Nyberg, projektansvarig, över ett nät fyllt av fotbollar för barnen att använda på deras nya skolgård.

Knutbyskolan som skolbyggnad invigdes 1970 och har idag cirka 350 elever. Den nya skolgården har utrustats med fotbollsplan, klättervägg, klätterställning, rutschkana, markmålningar, buskar och växter samt en ny pergola.

Tack säger vi till alla som bidragit i projektet och för den fina invigningen.