Spikslag inför renovering av Hässelbygårdsskolan

Hässelbygårdsskolan ska renoveras och tillgänglighetsanpassas. Ett efterlängtat arbete som firas med ett första spikslag och en symbolisk sprängning.

– Nu investerar vi som aldrig förr, både i att vårda och modernisera stadens befintliga skolor och i att bygga helt nya skolor, så att alla kan lita på att det finns en bra grundskola nära hemmet, säger Olle Burell (S), skolborgarråd och ordförande för SISAB.

Skolan är byggd 1957 och är grönklassad; den har ett särskilt kulturhistoriskt värde. Det erbjuder en del utmaningar när skolan ska anpassas för att möta dagens behov.

– Som alltid när vi renoverar våra befintliga fastigheter gäller det att väga olika värden mot varandra. Vi vill erbjuda funktionella utbildningsmiljöer och samtidigt bevara det som gör varje fastighet unik, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Igår onsdag firades byggstarten genom att slå spiken i brädan, utfört av Hässelbygårdsskolans elevrådsordförande, rektor och SISABs vd. Det avslutades med en symbolisk ballongsprängning.

I Hässelbygårdsskolan studerar drygt 500 elever i årskurserna F till 9. Arbetet beräknas vara klart i december 2018 med verksamhetsinflytt vårterminen 2019.