Succé för SISAB:s vaktmästarutbildning

En utbildningsserie på temat "Samverkan mellan SISAB och skolvaktmästare" hölls under våren. Resultatet blev ett väldigt lyckat utbyte av erfarenheter enligt vaktmästaren Yohannes från Södra Ängby skola.

Vikten av att samverka för att kunna nå våra visionsmål och skapa de bästa utbildningsmiljöerna stod på agendan när SISAB bjöd in till utbildning i bolagets lokaler vid Globen. Runt 60 vaktmästare och administrativa chefer vid 6 tillfällen, träffades under våren för att utbyta erfarenheter och för att få ny kunskap. Det visade sig bli väldigt lyckat för både deltagare och oss på SISAB. Vi fick möjlighet att diskutera, lära av varandra och sist men inte minst, vi hade väldigt trevligt tillsammans.

Björn Jouchims, enhetschef Förvaltningsstrategi på SISAB förklarar:

– För att nå vår vision, att vara ledande inom skolmiljöer, krävs det att vi är kostnadseffektiva, trygga och hållbara i allt det vi gör och tillsammans med våra verksamheter gör vi det bäst. Stort tack till alla som deltog och som hjälper oss att skapa bra skolmiljöer.

Vi pratade också med en av deltagarna, Yohannes, vaktmästare på Södra Ängby skola och hörde vad han tyckte om utbildningen.

Yohannes, till att börja med, hur länge har du jobbat på Södra Ängby?
– Jag började här 1992 så det har blivit många år.

Vilka förväntningar hade du inför utbildningen?
– Jag blev väldigt nyfiken och såg fram emot att få komma till SISAB, se lokalerna och kunna träffa dem jag vanligtvis bara mailar eller pratar i telefonen med.

Vad tyckte du om utbildningen?
– Det gav så mycket, informationen var jättebra och framför allt kul att se hur det går till i Driftcentralen.

Vad tyckte du om upplägget?
– Det var lagom med tid och att få träffas tillsammans, vi vaktmästare och SISAB, det är så viktigt för att förstå varandras vardag.

När du lämnade utbildningen, vad var känslan?
– Jag var glad och väldigt nöjd, jag hoppas på fler tillfällen.

Vill du göra något medskick?
– Utbildningen får betyg 5 av 5! När vi samarbetar så blir det så mycket bättre.

Tack Yohannes och alla övriga deltagare på vårens utbildningstillfällen.

 

Publicerad: 13 maj 2024
Loading...