Illustration av PE Arkitektur_Framtidens förskola 2.0, 2019-11-11

Projektkavalkaden 2019

Fasadfokus och smarta skolgårdar på SISAB:s Projektkavalkad. Stora och tidskrävande projekt. Skolor för miljoner. Så mycket att lära av varandra. För fjärde gången samlades branschen i en projektkavalkad.

– Det pågår så många projekt samtidigt och vi måste ta oss tid att byta erfarenheter. Lösningen på mitt problem har troligen redan tagits fram i annat projekt, säger Anni Björkskog, arkitekt på SISAB.

Tre teman avhandlades under en förmiddag. WSP och Projektengagemang berättade om skolgårdar för leksugna. Vad är hållbart och hur kan en konceptgård se ut.

Tegeltema blev det när projektet och skolan Karlsvik presenterades av Norconsult och Brukspecialisten. Stort intresse visades för tegelfasadens utformning och skillnaden mellan dansk och tysk lera. Till sist avhandlades ett jätteprojekt som snart i mål. Kämpetorpsskolan i Älvsjö tripplas i storlek när områdets behov har förändrats. Niras och Liljewall förklarade hur de tänkt när fasader och skolgård utformats och snart är redo för en invigning.

– Det finns så mycket kunskaper samlat i varje projekt och förhoppningen är att vi med dessa halvdagar kan skicka kloka tankar vidare och påminna om vinsten av erfarenhetsutbyte, säger Anni Björkskog.

Stockholms stads skolfastighetsbolag SISAB bygger nytt och renoverar runt om i hela staden. Att återanvända kloka lösningar och idéer är en framgångsfaktor och ett säkert sätt att spara tid och pengar. Projektkavalkaden besöks av arkitekter, projektledare och bland annat SISAB:s projektansvariga.

Diskussionerna fortsätter på SISAB:s kontor, i konsultgrupperna och hos våra projektledare. Presentationer från dagen finns hos SISAB.

Program

Tema Utomhusmiljö

WSP visar hur det ser ut många år efter inflytt på skolgården. Vad håller i längden? Projektengagemang presenterar sitt arbete med en konceptgård för nya konceptförskolan. Hur får vi in allt inklusive rörelse på liten skolgård?

Karlsvik och tegeltema

Norconsult berättar om skolan Karlsvik, allt från dp-processen till den utmanande tegelfasaden. Brukspecialisten kommer med de bästa och smartaste tipsen för att få en långsiktigt hållbar tegelfasad med det lilla extra. Men vad kostar det?

Kämpetorp

Niras och Liljewall berättar om det typiska SISAB-projektet. Kämpetorp, om-, ny- och tillbyggnad, varsamhet, prefab, granne med idrottshall och förskola och övriga utmaningar och möjligheter. Inflyttning 2020.

För frågor om innehåll och presentationsmaterial: 

Kontakta Anni Björkskog, Arkitekt SAR/MSA, SISAB
 
 
Illustration ovan: Projektengagemang
Loading...