popcorn

Projektkavalkaden 2020

SISAB har nu anordnat sex Projektkavalkader för och med våra ramavtalade arkitekter och landskapsarkitekter, med syftet att utbyta erfarenheter och lära varandra av våra skolbyggnadsprojekt.

Hösten 2020 ställde vi på grund av den pågående pandemin om till en digital, livestreamad projektkavalkad. Innehållet ser du nedan.

Digital projektkavalkad 9/11 2020

För femte året klev SISAB och våra anlitade arkitekter in bakom kulisserna till några av Sveriges största skolprojekt just nu. Unik möjlighet att få ta del av andras erfarenheter och detaljkunskaper. 2020 blev kavalkaden digital, gratis och öppen för alla.

Projektkavalkaden är en träff för kunskapsutbyte, som ger oss alla tillfälle att utbyta erfarenheter och lära mer om planering och projektering av skolor och förskolor. När vi 2020 gjorde digital premiär passade vi på att även bjuda in arkitekt- och skolsveriges alla skolarkitektur-intresserade till vårt öppna tvåtimmars-seminarium. Vi gick från att träffas live till att sända live!

Program, måndag 9 november:

Kl. 09:00 Välkommen och Mentimeter

Kl. 09:05 "Revisit Brandstegen & Stadshagsklippan" – Tengbom återvänder till projektet Brandstegen (Stockholms snyggaste betongfasad på gång?) som nu är under produktion samt till Stadshagsklippan som nu har stött på patrull, inte helt ovanligt i projekt.

Åhörarkopia Brandstegen & Stadshagsklippan (pdf, 15 mb)

Kl. 09:25 Frågor till Tengbom & Mentimingel

Kl. 09:40 Hagastaden (skola, förskola, fotbollsplan) – Arkitema "Parallellt uppdrag" där vinnaren angrep utmaningen på ett kreativt sätt både vad gäller fotavtrycket och att prioritera mer solljus på gården. Intressant och lärorikt angreppssätt även gällande fasadutformning och fasadmaterialet. Ett inspirerande projekt.

Åhörarkopia Hagastaden (pdf, 36 mb)

Kl. 10:00 Frågor till Arkitema & Mentimingel

Kl. 10:15 Tidiga skisser, analyser och utredningar – Max Arkitekter. Den tidiga skissen avgör mycket. Hänsyn tas till faktorer runtomkring som påverkar en skolas utformning samtidigt samt av lokal- och funktionsprogrammet, våra hyresgästers krav. Anna Areskough förklarar pedagogiskt hur hon använder sig av schematiska skisser och diagram för att säkerställa rätt kvaliteter redan från början.

Åhörarkopia Tidiga skisser (pdf, 25,1 mb)

Kl. 10:35 Frågor till Max Arkitekter & Mentimingel

Kl. 10:55 Summering och tack för idag

 

För frågor eller hjälp att tolka innehållet i presentationsmaterialet: 
Kontakta Anni Björkskog, Arkitekt SAR/MSA, SISAB
Loading...