Projektkavalkaden 2022

I år fick våra ramavtalsarkitekter, landskapsarkitekter och de som jobbar med SISAB-projekt på ett eller annat sätt ta del av Projektkavalkaden fysiskt igen efter två år på distans, för inspiration och ett gemensamt lärande.

Återigen dags för SISAB:s projektkavalkad, den sjunde i ordningen. Syftet är att utbyta erfarenheter och lära av varandra om våra skolbyggnadsprojekt. Tillsammans skapar vi rum där kunskap växer.

I år fick vi höra om och se bilder på den nya förskolan Kastanjen på Södermalm, som även nominerats till Årets Stockholmsbyggnad 2022.

Vi fick lyssna till hur man resonerat kring återuppbyggnaden av den rejält brandutsatta Slättgårdsskolan i Bredäng. Hur gör man god arkitektur som samtidigt är både säker och trygg?

Stadsarkitekt Torleif Falk berättade om stadens arbete med byggnadsordning och arkitekturpolicy, vilka belönades med Planpriset 2021 av Sveriges Arkitekter. Hur kan byggnadsordningen och arkitekturpolicyn integreras i SISAB:s byggprojekt?

Projektfaktablad och presentationer

Alla projekt har sina unika förutsättningar och utmaningar som alla leder till varierande lösningar inom ramen för SISAB:s anvisningar. Fokus i presentationerna med tillhörande projektfaktablad ligger på arkitektur och visar arkitektur, utomhusmiljöer och lärmiljöer som SISAB bidrar med i stadsrummet.

introbild_Kastanjen.png

Agneta Ram från Max Arkitekter och Stuart Hope från Tengbom presenterade nybyggda förskolan Kastanjen, nominerad till Årets Stockholmsbyggnad 2022.

Projektfaktablad Förskolan Kastanjen (pdf)

Presentation av Kastanjens arkitektur, Max Arkitekter (pdf)

Presentation av Kastanjens landskapsarkitektur (pdf)

 

introbild_Slättgård.png

Erik Lantz från HMXW och Helene Wahlberg från AFRY presenterade tillbyggnaden på Slättgårdsskolan, vilken varit utsatt för flera bränder.

Projektfaktablad Slättgårdsskolan hus K (pdf)

Presentation av Slättgårdsskolans återuppbyggnad, arkitekturen (pdf)

Presentation av Slättgårdsskolans landskapsarkitektur (pdf)

 

introbild_Arkitekturpolicy.png

Stadsarkitekt Torleif Falk berättade om stadens arkitekturpolicy och byggnadsordning och deras betydelse för SISAB:s skol- och förskoleprojekt.

Om Stockholms byggnadsordning på webbplatsen Stockholm Växer

Om Stockholms arkitekturpolicy på webbplatsen Stockholm växer

 

Projektkavalkad_2022_åhörare_Posthuset.jpeg

Föreläsare och åhörare hade gott om utrymme i luftiga lokaler i Ferdinand Bobergs gamla Posthus. Varje presentation följdes av moderatorledd diskussion och frågestund.

Loading...