RgRh invigt

Nya Riksgymnasiet för rörelsehindrade är invigt. De gamla verkstadslokalerna på S:t Eriks gymnasium har byggts om för att kunna ta emot ungdomar från hela Sverige.

– Jag blir stolt och glad när jag ser hur fint och bra det blir när vi samarbetar inom Stockholm stad, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), som klippte det blågula bandet tillsammans med tre av skolans elever.

SISAB har anpassat lokalerna för en ny grupp elever. Där det tidigare undervisades och praktiserades reparation av bilar är det nu luftigt, ljust och tillgängligt. Riksgymnasiet för rörelsehindrade (RgRh) har idag 28 elever. Åtta av dem har hemmaadressen i andra delar av Sverige och därför bor de i studenthemmet i det som tidigare var S:t Görans gymnasium. Även där var invigning på tisdagen.

RgRh Stockholm låg tidigare i Skärholmen och för skolans rullstolsburna ungdomar har det blivit ett rejält lyft att flytta in till stan och därmed närmare och lättare att ta del av allt det som Stockholm har erbjuda. Ombyggnaden och anpassningen inför RgRh har gått fort och samarbetet mellan alla inblandade, SISAB, utbildningsförvaltningen och skolan, har fungerat väldigt bra. Rivningen av verkstadslokalerna påbörjades förra våren och nu inför höstterminen kunde verksamheten flytta in i sina nya och fräscha lokaler.

– Alla har verkligen gjort sitt yttersta för att skapa de bästa förutsättningarna för elever och personal, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.