Dubbelinvigning i Sköndal

Idag har det varit dubbel glädje i Sköndal - med invigning av två Framtidens förskolor. Bandet är klippt för förskolan Håven och förskolan Sandslottet.

Idag den 6 september var det dags att inviga två Framtidens förskolor i Sköndal, förskolan Håven på Sköndalsvägen 130 och förskolan Sandslottet på Ester Ellqvists väg 1.

Elva Framtidens förskolor

Förskolan Håven är den tionde och förskolan Sandslottet den elfte i ordningen av Framtidens förskolor som SISAB levererat runtom i staden.

– Framtidens förskola är det mest framgångsrika konceptet i Sverige. Vi ser nu att produktionen är mer effektiv och att byggnaderna blir bättre för varje ny Framtidens förskola som vi levererar till stockholmarna, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Verksamheterna är inflyttade sedan en månad tillbaka och har kommit i ordning i lokalerna. Både Sandslottet och Håven visade sig under invigningen från sina bästa sidor med solskenet mot fasaden och glada barn på gården.

Traditionsenlig bandklippning

Under invigningen fick vi lyssna till förskolechef Hans Winblad, skolborgarråd tillika SISAB:s styrelseordförande Olle Burell (S), Anders Eklund, chef projektavdelningen SISAB, som lämnade över en gåva till verksamheten och Stockholms konst presentera konsten på respektive förskola. Invigningsbandet klipptes traditionsenligt av förskolechef Hans tillsammans med Olle Burell (S).

Maskinen och Luftkroppar

Är du nyfiken på att veta mer om konsten som invigdes i samband med förskolornas invigning? Här kan du läsa mer om maskinen som rullar in på förskolan Håven och här kan du läsa mer om luftkroppar för Sandslottet.