P A Fogelströms gymnasium invigt

Skolans portar har öppnat och invigningsbandet är klippt. Härmed är P A Fogelströms gymnasium invigt.

På söders höjder med en oslagbar utsikt har den drygt hundraåriga byggnaden rustats upp och verksamheten har nu flyttat in. Tisdagseftermiddagen vigdes åt högtidlig invigning av skolan som nu kan ta emot 750 elever.

– Författaren Fogelström hade nog uppskattat detta nygamla inslag i Stockholm stad. Här blandas toppmodern pedagogik, ungdomars lärande och allt inramat i en fantastisk södermalmsmiljö, säger Olle Burell (S), skolborgarråd tillikaordförande för SISAB.

Toppmodern utbildning i historisk miljö

Byggnaden, som tidigare inrymde Frans Schartau handelsinstitut, uppfördes på Söder 1915 i tidsenlig tegelarkitektur i nationalromantisk anda. Byggnaden har varit tomställd sedan 2013 och i februari 2017 påbörjade SISAB en omfattande och varsam renovering för att kunna erbjuda Stockholms ungdomar en toppmodern utbildning i en historisk miljö.

– Vi har lagt mycket fokus på att lyfta fram det tidstypiska och originaldetaljer i renoveringsarbetet. Allt från fasader, trapphus och den vackra klockan vid taknocken har renoverats, säger Claes Magnusson, VD för SISAB.

Ekonomi och naturvetenskap

P A Fogelströms gymnasium erbjuder ekonomi- och naturvetenskapsprogrammet och i samband med renoveringen har klassrummen utrustats för att passa just dessa inriktningar.

Invigningen ägde rum i skolans bibliotek med traditionsenlig bandklippning av rektor Thomas Lejdemalm och Olle Burell. Vi önskar alla elever och verksamheten med Thomas i spetsen all lycka i sin nya, fina skola.