SISAB:s vd Claes Magnusson SNS grundare Erik Fagerlind

Åsö basketplan invigd!

Under sommaren har basketplanen på Åsö skolgård renoverats, efter ett nära samarbete med SNS och ungdomar från Åsö grundskola och Fryshuset. Basketplanen invigdes under lördagseftermiddagen med basketturnering och fest anordnad av SNS.

Under sommaren har basketplanen på Åsö gymnasium renoverats och är nu helt färdigställd. Renoveringen av basketplanen har genomförts i ett samarbete med SNS, tillsammans med elever och basketspelare från Åsö Grundskola och Fryshuset som bidragit med designförslag till basketplanen. Basketplanen invigdes lördagen den 14 augusti.

– Vi är mycket stolta och glada över att vi fått till det här samarbetet med SNS och där Stockholms ungdomar har bidragit till utformningen. Personligen som mycket basketintresserad värmer det extra att veta att vi kan erbjuda Stockholms finaste basketplan, säger Claes Magnusson, vd SISAB. 

Erik Fagerlind, grundare av SNS, är en av personerna bakom framgången i samarbetet och resultatet:
– SNS vill ge tillbaka till Stockholm och Södermalm som gett oss så mycket. Vi fick möjlighet att göra om basketplanen vid Åsö gymnasium och har under sommaren hjälpt till att renovera den till en ny samlingsplats för ungdomar, säger Erik Fagerlind, grundare av SNS.

Upprustningen av basketplanen, bouleplanen och fler sittytor är en etapp av flera på Åsö skolgård. Vad händer härnäst? 
– Vi får se hur det utvecklar sig. Men det vore spännande att göra platsen mer uppkopplad. Vi har redan idag fiber framdraget så det finns alla möjligheter att skapa lösningar inom internet of things på platsen. Vår utgångspunkt är att det ska skapa värde för skolans verksamhet och stockholmarna – sen är det bara fantasin som sätter gränser, säger Jacob Landin, projektledare från SISAB.

Publicerad: 16 augusti 2021
Loading...