Arena viktig byggsten i digitalisering inom fastighetsorganisationer

SISAB samlade Sveriges toppexperter inom digitalisering, informationshantering och BIM till ”Arenan för digitalisering” för andra året i rad.

Från idé, till en digital fastighet och vidare till en färdig byggnad, för att sen vara ett viktigt verktyg under fastighetens hela livslängd. Den 7 februari samlade SISAB Sveriges toppexperter inom digitalisering, informationshantering och BIM till "Arenan för digitalisering" för andra året i rad.

– Det var väldigt givande diskussioner. Nu påbörjar vi arbetet med att sammanställa en rapport över det som kom fram på arenan. Resultatet är en ovärderlig hjälp i vårt digitaliseringsarbete och förhoppningsvis vill andra ta del och utveckla idéerna vidare, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

På workshopen deltog beslutsfattare från bland annat Familjebostäder, Atrium Ljungberg, Tornberget, Stockholmshem, Stronghold invest, Swedavia, BIM Alliance, Micasa, Göteborgs stad, Meta och Malmö stad.

– SISAB har som krav på våra konsulter i projektering och produktion att BIM-projektera alla nybyggnadsprojekt. Det finns dock ett flertal utmaningar med digitalisering och informationshantering exempelvis kring hur att hantera det befintliga beståndet. Sedan 2017 utvecklar vi vår digitala strategi och vill lära oss av andra, hur har exempelvis våra systerbolag arbetat med dessa frågor? säger Pouriya Parsanezhad, BIM-specialist och grundare av arenan, SISAB.

Workshopen inleddes med en introduktion av SISAB:s vd Claes Magnusson, följt av Tobias Degsell, Combiner, med en presentation om vart är vi på väg och vad som krävs för att nå dit vi vill. På talarlistan stod också SISAB:s Mari Lindén och Pouriya Parsanezhad, Johanna Löndahl, ICA Fastigheter, Ulf Näslund, Vasakronan, Jonn Mahlgård, Microsoft tillsammans med Per Bjälnes, Tyréns, och Maria Uggla, Stockholms stad. Presentationerna mixades med open space-diskussioner med fokus på var branschen befinner sig idag och hur vi kommer igång med att ta oss vidare.

Allt material som visades under dagen samt dokumentation av diskussionerna finns dokumenterat på den webbaserade plattformen Trello. Vill du ta del av materialet, kontakta Pouriya Parsanezhad, pouriya.parsanezhad@sisab.se

Här kan du läsa mer om hur SISAB arbetar med BIM och rapporten från 2018 års arena.

Publicerad: 18 februari 2019
Loading...