SISAB inviger Sveriges första käpphästarena

Nu är landets första käpphästarena redo för hoppning, dressyr och terrängritt. SISAB:s vd Claes Magnusson klippte idag invigningsbandet för arenan som premiärreds av barn från Fruängens skola.

Käpphästarenan byggdes på initiativ av SISAB på egen mark med förhoppningen att inspirera och visa resultatet av det samarbete och samverkan SISAB vill ha och uppmuntra mellan Stockholms olika verksamheter.

– Det är fantastiskt att vi kan tillföra värde till stadens invånare i väntan på en permanent lösning på platsen. Att vi dessutom gör det med fokus på rörelse för barn och unga är ännu bättre och helt i linje med Stockholms stads vision om möjligheternas Stockholm, säger Claes Magnusson, vd SISAB.

Ridklubbar runt om i landet har ett stort intresse för käpphästsporten och många har egna sektioner för käpphästintresserade. Stockholms läns ridsportförbund vittnar om att de har fler som anmäler sig på deras käpphästtävlingar än på hästtävlingarna och menar att en arena har stor betydelse för sporten och den spontanidrott som arenan möjliggör.

– Banan var jättebra och rolig. För mig känns käpphästhoppning som frihet, säger Elin Berardi Böhlin, elev på Fruängens skola och käpphästryttare, efter att ha testat några varv.

På plats på invigningen idag den 3 juni var SISAB med vd Claes Magnusson, entreprenör Bite Mark & Anläggning, barn från närliggande Fruängens skola och Stockholms läns ridsportförbund med verksamhetschef Anneli Grimborg i spetsen. Käpphästarenan finns på Elsa Brändströms gata 60 i Fruängen. Den ägs av SISAB och är öppen för allmänheten dygnet runt.

Publicerad: 03 juni 2019
Loading...