SISAB sålt 23 fastigheter

Förskolor och skolor med privata hyresgäster har bytt ägare. Kommunala skolfastighetsbolaget SISAB och Samhällsbyggnadsbolaget i Norden (SBB) genomförde affären i samband med SISAB:s styrelsemöte på onsdagskvällen.

– Detta innebär att SISAB kan fokusera mer på hyresgäster inom Stockholms stad samtidigt som vi frigör resurser inför kommande investeringar. Behovet av fler elevplatser är fortsatt högt, säger Peter Jönsson (M), ordförande för SISAB.
Affären är värd 421,5 mkr och i portföljen så ingår 22 förskolor och 2 skolor fördelade över 23 fastigheter, samtliga med privata hyresgäster. SBB:s grundidé är att äga och förvalta samhällsfastigheter långsiktigt. Det var ett krav när SISAB drog igång försäljningen och jakten på en köpare strax innan sommaren.
– Vi är mycket nöjda med affären eftersom det är en långsiktig köpare som tar över fastigheterna och hyresavtalen vilket är en trygghet för personal, föräldrar och barn i berörda verksamheter, säger Peter Jönsson.
SBB kliver in och erbjuder befintliga hyresgäster oförändrade villkor och 10 årskontrakt. Samtliga fastigheter är idag fullt uthyrda, med största hyresgäst i Pysslingen.
– Vi fullföljer vår strategi att äga samhällsfastigheter i Norden. Det är fantastiska skolor och förskolor som vi förvärvar av SISAB samtidigt som vi säljer kontorsfastigheter för motsvarande värde, säger Ilija Batljan, VD och grundare av SBB.
Affären ska också godkännas av kommunfullmäktige och SBB tillträder fastigheterna under första kvartalet 2020.
Publicerad: 08 november 2019
Loading...