Sturebyskolan först ut med SISAB Plus

SISAB:s konceptskola SISAB Plus blir ett välkommet komplement till Sturebyskolan. Byggnaden är en vidareutveckling av konceptförskolan Framtidens förskola.

– Det här fanns med i planeringen av Framtidens förskola. Nu blir det verklighet och med alla positiva erfarenheter av våra tidigare koncept så vet vi att detta kommer att bli ett bra tillskott till Sturebyskolans utbildningsmiljö, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.

Konceptskolan delar väldigt mycket med den största varianten av Framtidens förskola. Till exempel placering av trapphus, entréer och teknisk utrustning. Istället för 16 avdelningar för förskolebarn så får byggnaden åtta klassrum. Plus viktiga utrymmen för grupprum och fritids.

Första spadtaget 29 november
Första spadtaget togs fredagen den 29 november och byggnaden är redo för att ta emot Sturebyskolans elever och personal vårterminen 2021.

Bygger på konceptförskolan Framtidens förskola
Framtidens förskola togs fram i tre varianter och fastigheten utformades och utrustades utifrån pedagogers och SISAB:s erfarenheter. Bland annat ljusa och överblickbara lokaler med väldigt god akustik. Fördelen med konceptet är att arbetet fram till spadtaget går mycket fortare och spar både tid och pengar för stadsdelarna och SISAB. Sedan 2014 har SISAB tillsammans med stadsdelarna byggt 14 Framtidens förskola och 28 är på gång eller i ett planeringsskede.

– Konceptet Framtidens förskola är en framgång utan motsvarighet och nu när vi tar det vidare till ett skolkoncept så tror vi att det här blir ett väldigt bra komplement vid våra befintliga skolor, säger Claes Magnusson.

Vid spadtaget för nya konceptskolan, SISAB Plus, så deltog skolans elever som lämnade över lerfigurer och teckningar som ska muras in i byggnaden. På plats fanns även rektor, SISAB, entreprenören ByggR1, Makad projektledning och Stadion Arkitekter. 

Publicerad: 02 december 2019
Loading...