Skolarkitekter, se hit! Digital projektkavalkad 9/11

För femte året kliver SISAB och våra anlitade arkitekter in bakom kulisserna till några av Sveriges största skolprojekt just nu. Unik möjlighet att få ta del av andras erfarenheter och detaljkunskaper. I år blir kavalkaden digital, gratis o öppen för alla.

Projektkavalkaden är en träff för kunskapsutbyte, som ger oss alla tillfälle att utbyta erfarenheter och lära mer om planering och projektering av skolor och förskolor. När vi i år gör digital premiär passar vi på att även bjuda in arkitekt- och skolsveriges alla skolarkitektur-intresserade till vårt öppna tvåtimmars-seminarium. Vi går från att träffas live till att sända live!

Välkommen att delta i hela eller delar av träffen, se hålltiderna nedan! Passa på att "mingla" och ställa frågor i chatten och häng med i våra Menti-frågor via mobiltelefon. Vik den 9 november i din kalender. Ingen föranmälan.

Länk till live-sändningen:

https://vvenues.com/sisab-projekt
Länken ligger kvar och fungerar i 24 timmar, för dig som inte har möjlighet att titta live.

Talare och tider:

Måndag 9 november kl. 09:00 Välkommen och Mentimeter

Kl. 09:05 "Revisit Brandstegen & Stadshagsklippan" – Tengbom återvänder till projektet Brandstegen (Stockholms snyggaste betongfasad på gång?) som nu är under produktion samt till Stadshagsklippan som nu har stött på patrull, inte helt ovanligt i projekt.

Åhörarkopia Brandstegen & Stadshagsklippan (pdf, 15 mb)

Kl. 09:25 Frågor till Tengbom & Mentimingel

Kl. 09:40 Hagastaden (skola, förskola, fotbollsplan) – Arkitema "Parallellt uppdrag" där vinnaren angrep utmaningen på ett kreativt sätt både vad gäller fotavtrycket och att prioritera mer solljus på gården. Intressant och lärorikt angreppssätt även gällande fasadutformning och fasadmaterialet. Ett inspirerande projekt.

Åhörarkopia Hagastaden (pdf, 36 mb)

Kl. 10:00 Frågor till Arkitema & Mentimingel

Kl. 10:15 Tidiga skisser, analyser och utredningar – Max Arkitekter. Den tidiga skissen avgör mycket. Hänsyn tas till faktorer runtomkring som påverkar en skolas utformning samtidigt samt av lokal- och funktionsprogrammet, våra hyresgästers krav. Anna Areskough förklarar pedagogiskt hur hon använder sig av schematiska skisser och diagram för att säkerställa rätt kvaliteter redan från början.

Åhörarkopia Tidiga skisser (pdf, 25,1 mb)

Kl. 10:35 Frågor till Max Arkitekter & Mentimingel

Kl. 10:55 Summering och tack för idag

 

Praktiska upplysningar:

  • Länk till direktsändningen den 9 november:
    https://vvenues.com/sisab-projekt
    Länken ligger kvar och fungerar i 24 timmar, för dig som inte har möjlighet att titta live.
  • Det är gratis att delta och du behöver inte föranmäla dig, vik bara tid i din kalender och anslut!
  • Projektkavalkaden är ett evenemang där konsulterna deltar på egenbekostad tid. De projekt vi presenterar är valda med största omsorg. Alla projekt har sina unika förutsättningar och utmaningar som alla leder till varierade lösningar. Varje presentation följs av en kort diskussion och frågestund.

Långbrodalsskolan

F-9 skola för 600 elever – Årets Stockholmsbyggnad 2018, nominerad till Plåtpriset 2018. Arkitekt: Niras Arkitekter, Landskap: Cedervall Arkitekter
Läs mer om Årets Stockholmsbyggnad 2018 i artikeln: Långbrodalsskolan årets Stockholmsbyggnad.

Anna Whitlocks gymnasium

Gymnasium för 2400 elever – Årets skolbyggnad 2019 – Arkitekt: MAF Arkitektkontor
Läs mer om Anna Whitlocks gymnasium i artikeln: Anna Whitlock är invigt

P A Fogelströms gymnasium

Gymnasium för 750 elever – nominerad till ROT-priset 2019 av Stockholms Byggmästarförening. Arkitekt: Cedervall Arkitekter
Läs mer om PA Fogelströms gymnasium i artikeln: PA Fogelströms gymnasium invigt

Bobergsskolan

F-9 skola för 900 elever – Årets skol- och förskolebyggnad 2020, nominerad till Årets Stockholmsbyggnad 2020. Arkitekt: Max Arkitekter, Landskap: Cedervall Arkitekter, Inredningsarkitekt: Caroline Olsson Arkitektur
Läs mer om Bobergsskolan i Nohrcons artikel: Bobergsskolan i Stockholm utnämd till Årets skol- och förskolebyggnad 2020

Publicerad: 22 september 2020
Loading...