Skolarkitekter, se hit! Digital projektkavalkad 9/11

För femte året kliver SISAB och våra anlitade arkitekter in bakom kulisserna till några av Sveriges största skolprojekt just nu. Unik möjlighet att få ta del av andras erfarenheter och detaljkunskaper. I år blir kavalkaden digital, gratis o öppen för alla.

Projektkavalkaden är en träff för kunskapsutbyte, som ger oss alla tillfälle att utbyta erfarenheter och lära mer om planering och projektering av skolor och förskolor. När vi i år gör digital premiär passar vi på att även bjuda in arkitekt- och skolsveriges alla skolarkitektur-intresserade till vårt öppna tvåtimmars-seminarium. Vi går från att träffas live till att sända live!

Välkommen att delta i hela eller delar av träffen, se hålltiderna nedan! Passa på att "mingla" och ställa frågor i chatten och häng med i våra Menti-frågor.

Vik den 9 november i din kalender. Vi kommer lägga ut en länk till live-sändningen här och på SISAB:s sidor på Facebook och LinkedIn.

Talare och tider:

Måndag 9 november kl. 09:00 Välkommen!

Kl. 09:05 "Revisit Brandstegen & Stadshagsklippan"  Tengbom återvänder till projektet Brandstegen (Stockholms snyggaste betongfasad på gång?) som nu är under produktion samt till Stadshagsklippan som nu har stött på patrull, inte helt ovanligt i projekt.

Kl. 09:40 Hagastaden (skola, förskola, fotbollsplan) Arkitema. "Parallellt uppdrag" där vinnaren angrep utmaningen på ett kreativt sätt både vad gäller fotavtrycket och att prioritera mer solljus på gården. Intressant och lärorikt angreppssätt även gällande fasadutformning och fasadmaterialet. Ett inspirerande projekt.

Kl. 10:15 Tidiga skisser, analyser och utredningar – Max Arkitekter. Den tidiga skissen avgör mycket. Hänsyn tas till faktorer runtomkring som påverkar en skolas utformning samtidigt samt av lokal- och funktionsprogrammet, våra hyresgästers krav. Anna Areskough förklarar pedagogiskt hur hon använder sig av schematiska skisser och diagram för att säkerställa rätt kvaliteter redan från början.

Kl. 10:55 Tack för idag!

 

Praktiska upplysningar:

  • Länk till direktsändningen den 9 nov. lägger vi upp här och på Facebook och LinkedIn.
  • Det är gratis att delta och du behöver inte föranmäla dig, vik bara tid i din kalender och anslut!
  • Projektkavalkaden är ett evenemang där konsulterna deltar på egenbekostad tid. De projekt vi presenterar är valda med största omsorg. Alla projekt har sina unika förutsättningar och utmaningar som alla leder till varierade lösningar. Varje presentation följs av en kort diskussion och frågestund.