Slättgårdsskolans nya byggnader

Elever på skolan uppmärksammade återuppbyggnaden med att lägga ned en tidskapsel i det som ska bli grunden till deras nya F-3 skola. Samtidigt har planerna för den nya idrottshallen kommit en bit på vägen.

På plats var även radio P4 Stockholm och gjorde ett inslag tillsammans med tre elever och skolans rektor Monica Söderberg. Tidskapseln placerades i det som ska bli golvet vid den nya skolans hiss, när byggnaden står klar hösten 2021. (Hör inslaget här, det börjar ca 1 h och 54 min in i programmet)

Slättgårdsskolans elever och personal har drabbats av flera bränder och tvingas i dag att bussas till närliggande skolor. En stor sorg över den totalförstörda idrottshallen och huvudbyggnaden minskade förhoppningsvis något nu när elever och skolledning fick se att grunden för den nya byggnaden nu nästan är klar. F-3 skolan var planerad redan innan de förödande bränderna men byggnaden blir nu en viktig markering för att snart är områdets skola på plats igen.

Spåren efter branden är fortfarande tydliga och arbetet med att riva den brandskadade idrottshallen pågår och nästa vår är planen att även den ska ersättas med en ny byggnad. Till stor glädje för skolans idrottande elever och närområdets idrottsföreningar.

Vad som kommer hända med huvudbyggnaden som totalförstörde i den senaste branden tidigare i år är ännu inte beslutat. Diskussioner pågår inom Stockholms stad.

Vad innehåller tidskapseln? Jo, elever har bidragit med tankar och känslor om deras skola och bränderna som sparats på ett USB-minne. Dessutom fångade de även 2020 med att lägga ned ett munskydd i kapseln.

Bilden ovan visar när tidskapseln placerades i det som ska bli grunden till den nya skolbyggnaden. I bakgrunden syns den brandskadade huvudbyggnaden.

Publicerad: 15 oktober 2020
Loading...