Nyinvinging på Västertorpsskolan

Äntligen får elever, personal och SISAB fira Västertorpsskolans nya skolhus. Den uppskattade skolan behövde mer utrymme och nu firar vi en ny matsal, fler hemvister och ytterligare plats för cirka 240 av områdets barn.

– I Hägersten är det fortsatt högt tryck på stadens populära skolor och därför extra kul att få fira denna efterlängtade tillbyggnad, säger SISAB:s vd Claes Magnusson.

Nytt skolhus med 4 våningar

Det är en stor byggnad som nu står helt klar och eleverna har flyttat in. 2900 kvadratmeter utspridda över fyra våningar, en ny stor matsal med tillagningskök. På våning ett till tre finns det plats för totalt tolv klasser. Samtidigt har det skett förändringar i befintliga byggnader för att även få plats för en utökad personalstyrka, men ombyggda lärarrum och ytor för skoladministrationen. Tidigare fick 500 elever plats, men nu finns det plats för 840 barn.

Västertorpsskolan nyinvigdes 21 oktober

På invigningen som ägde rum torsdag 21 oktober så deltog SISAB tillsammans med skolans rektor, elever och personal, skolborgarrådet Isabel Smedberg-Palmqvist (L), representanter från Stockholms konst, utbildningsförvaltningen, entreprenörer och så klart skolans personal och fantastiska elever.

– Det har verkligen blivit jättefint och det är bara att tacka för ett fint samarbete med skolan och entreprenören, säger Claes Magnusson.

Publicerad: 25 oktober 2021
Loading...