Håll Nollan – säkerhetspush för tryggare byggen 21 september

Den 21 september krokar SISAB arm med Interoc, Adparo, och SRM-bygg i Håll Nollans säkerhetspush - en manifestation för att belysa att samarbete har en avgörande betydelse för att skapa en olycksfri bygg- och anläggningsbransch.

Under manifestationen stoppar vi produktionen på två av våra pågående byggprojekt - Engelbrektsskolan och Olaus Petri skola. Tillsammans stannar vi upp och uppmärksammar hur vi gemensamt tar ansvar för vår egen och andras arbetsmiljö och bidrar till en säkrare arbetsplats.

Genom film, tal och en gemensam övning inspireras vi till att fortsätta samarbeta för att arbetsmiljön alltid ska vara i fokus.  Självklart ska alla som arbetar på våra byggarbetsplatser få komma hem friska och oskadda varje dag.

Varje år skadas ca 6 000 personer i byggbranschen. Varje timme skadas någon så allvarligt att de behöver vara sjukskrivna en månad eller mer, får bestående men eller i värsta fall dör. Bakom olyckorna döljer sig en rad orsaker, bland annat bristande kunskap. Men genom att förutse risker och dela med oss av erfarenheter samt öka kunskapen hur vi jobbar säkert kan vi förändra.

Håll Nollans säkerhetspush genomförs för andra gången och vi är stolta över att sedan 2018 medverka i en av årets viktigaste arbetsmiljödagar. 

Publicerad: 17 september 2021
Loading...