SISAB Skolkultur - app för konstvandringar

Ladda ner appen, snöra på dig skorna och upptäck den gömda öppna konsten på våra skolor!

SISAB Skolkultur finns att ladda ner för iPhone i App Store och för Android i Google Play Store.

Appen bjuder nu på fem rundor:

  • Konstrunda - Älvsjö: Rundan i Älvsjö bjuder på kunskap om den utvändiga konsten på Johan Skytteskolan, Långbrodalsskolan, Herrängens skola, Kämpetorpsskolan och Älvskogen förskola intill Älvsjöskogens naturreservat. Foton, texter och länkar varvas med quizfrågor och en och annan drönarfilm från ovan.
  • Arkitektur - Söder & Gamla stan: Promenera och besök några av SISAB:s och stadens pampigaste skolor i Gamla stan och på Södermalm.
  • Bobergsskolans arkitektur och konst: Besök en av de nyaste och prisade skolorna i SISAB:s bestånd och ta del av skolans arkitektur, skolgårdens konst och fascinerande omgivningar i hjärtat av Gasverksområdet.
  • Östra Reals gymnasium: Den kulturklassade läroverksbyggnaden från 1910 ses som ett portalverk inom svensk nationalromantisk arkitektur. Här samarbetade arkitekt Ragnar Östberg med tidens mest kända konstnärer.
  • Högalidsskolan 100 år: byggnaden från 1921, som tronar på en platå vid Hornstull på Södermalm, är ritad av den produktive skolarkitekten Georg A Nilsson. Skolan är grönklassad och ett riktigt "skolpalats" från brytningstiden mellan historiserande och funktionalistisk stadsarkitektur.

Med appen vill vi bidra med en enkel, nära och kul aktivitet som kan inspirera stockholmare till rörelse och upptäckter av kulturen på hemmaplan.

Vi riktar vårt tack till Stockholm konst som genom åren bistått oss med att ta fram ett stort antal fina konstverk till våra skolor och förskolor. Vi har i appen använt texter från https://www.stockholmkonst.se/

Loading...