SISAB vinner inneklimatpriset

AI-styrda driftsystem i Stockholms skolor prisas. Det är SISAB:s system SOLIDA som kniper förstaplatsen och vinner den tjugonde upplagan av Stora Inneklimatpriset.

– Jag är jättestolt. Med SOLIDA har vi skapat ett bättre inneklimat för alla våra barn. Det här priset sporrar oss ytterligare till fortsatt teknisk utveckling, säger Niklas Dalgrip, chef för SISAB:s driftavdelning.

SOLIDA analysera data som samlas in i realtid och optimerar styrningen av värme och luftflöden i SISAB:s fastigheter. SOLIDA ger SISAB möjligheten att skapa ett jämnare inomhusklimat och öka trivselfaktorn samtidigt som driften blir mer energieffektiv. Varje dag analyseras över 180 000 händelser av SOLIDA. Systemet lär, förbättras och föreslår åtgärder.

– Stort tack och ärofyllt med tanke på övriga nominerade och deras fantastiska lösningar. SOLIDA har länge känts unikt och det märker vi inte minst i det stora intresset från omvärlden. Antar att intresset ökar nu och vi delar gärna med oss av våra erfarenheter. Alla kloka idéer som bidrar till förbättrade utbildningsmiljöer förtjänas att delas, säger Claes Magnusson, vd för SISAB.


Övriga nominerade till Stora Inneklimatpriset var:

• Airthings - Wave Plus/Airthings for business
• Locum/Aera-IAQ AB- Automatiserad OVK
• Lindinvent - LINDINSCHOOL

Stora Inneklimatpriset instiftades 2001 av Slussen Building Services, Svensk Ventilation, Energi- och Miljötekniska Föreningen och Svenska Kyltekniska Föreningen.

Publicerad: 20 maj 2021
Loading...