Då var dagen äntligen kommen för Skönstaholmsskolan att inviga sina nyrenoverade lokaler. I fredags, efter två års evakuering på Kvickentorpskolan, bjöds det in till ett stort kalas med talare, orkester, barnkör, fika och popcorn.

Denna skola ligger i veckodagsområdet mellan Sköndal och Hökarängen och byggdes 1956 av arkitekt T. Rydberg. Området är helt byggt på 50-talet och därför har vi värnat om material och inredning, för att kunna återbruka och behålla känslan av tidseran och blanda gammalt med nytt.

Gymnastikhallen har fått nya ytskikt i omklädningsrummen och fönsterpartier har renoverats där konsten är insprängd i glaset. Beroende på ljuskällan skiftar mönstret kulör. Konstnär: Sara Elggren. Därutöver har korridorer, administration, elevhälsa, matsal och klassrum renoverats. Vi har gjort fönsterbyten, relining av rör, omläggning av vissa tak, bytt ventilation- och tekniksystem samt byggt om till ett tillagningskök.
På plats var stolta rektorn Anna Fahlin, Stockholms skolborgarråd Isabel Smedberg Palmqvist och SISAB:s VD, Claes Magnusson. Där var även utbildningsförvaltningens projektledare Jesper Grip samt våra två konsulter, Anders Ehnlund och Josefin Ayadi från WSP, som troget och stabilt har bidragit till projektets färdigställande under alla dessa år.

Nu kan skolan ta emot fler elever. Stort tack till alla medverkande!

#stockholmsstad #utbildningsförvaltningen #skönstaholmsskolan #wsp #stadionarkitekter #stockholmkonst #sisab

Karusell som visar en bild i taget. Använd knapparna föregående och nästa för att navigera, eller klicka på tumnaglarna under den stora karusellen

Publicerad: 31 augusti 2022
Loading...