Hus G2 på Lillholmsskolan med rosa och orange dekorationer på fönstren. Barn vid ingången med såpbubblor i luften. Musikinstrument framför byggnaden.

Invigning av Lillholmsskolan

Idag startade höstterminen i Skärholmen på Lillholmsskolan med en invigning av Hus G och Hus H. Projektets genomförandefas har pågått sedan oktober 2018 och idag var det äntligen dags att klippa bandet.

Med pompa och ståt, i strålande solsken med husband och barnkör invigdes de två nya byggnaderna. På plats fanns stolta rektorn Lina Harrysson, Stockholms skolborgarråd Isabel Smedberg Palmqvist, Chef på Stockholms Konst, Stefan Hagdahl och SISAB:s VD, Claes Magnusson.

De två nya skolbyggnaderna som har ritats av arkitektbyrån Cedervall, ger en fin inramning till skolgården som harmoniserar i naturmaterial och bjuder in till lek. Med flertalet nyplanterade träd kommer denna skolgård att bli en lummig oas för barnen att vistas på.

Har ni vägarna förbi Kungens Kurva, så ligger skolan ett stenkast bort och är väl värd ett besök.

PS. Det är även här ni kan krama en varm bronsskulptur. (Värmen är på vintertid.)

 

Karusell som visar en bild i taget. Använd knapparna föregående och nästa för att navigera, eller klicka på tumnaglarna under den stora karusellen

Publicerad: 18 augusti 2022
Loading...