Spadtag på Sundbyskolan

Efterlängtat spadtag för nya Sundbyskolan

Äntligen kunde elever, projektledning och politiker träffas och ta ett första spadtag för utbyggnaden av populära Sundbyskolan. Lagom till etapp två och byggstarten för ett nytt hus för skolans yngsta elever.

Glädjen över att få träffas kring ett spadtag smälte bort snön som föll över cirka 100 elever och övriga som samlats en tidig morgon på skolgården i Spånga. Rektorn Mattias Nordh modererade och guidade publiken mellan talarna. På ”scen” var fastighetsägaren SISAB, entreprenören Arcona och skolborgarrådet Isabel Smedberg Palmqvist.

Tillsammans med barnen togs sedan det symboliska spadtaget. Äntligen.

Sundbyskolans utbyggnad är efterlängtad och äntligen ersätts föråldrade hus med nya och moderna klassrum. Antalet elever kommer att öka på skolan efter projektet och därför anpassas även skolans kök och matsal för ett större elevantal. Elever och personal är såklart påverkade av att deras skola byggs om och utmaningen av att arbeta intill en byggarbetsplats. Men projektledning, skolpersonal och barn arbetar tillsammans för att göra arbetet fram till den nya färdiga skolan så fri från störningar som möjligt.

Malin talar

Malin Lövström, chef för SISAB:s projektavdelning talade inför spadtaget.

Publicerad: 30 mars 2022
Loading...